Heta räkor med glasnudlar och basilikasås
Publicerad,
Gjorde en god middag och räkorna vart heta, men basilika såsen och salladen gjorde att det vart dom rätta smakerna syrligheten och starkheten blir bra kombination
- räkor ca 500 g
- 1 msk hot chili (jag använda smbal olek på flaska)
- 1 dl kycklingfond
- 2 msk strimlad schalottenlök
- 1 1/2 msk sweet chili
- 1 msk oystersås
- 0,5 msk citronsaft
- 2 msk maizena
- salt, peppar
- 1 st strimlad morot
- 1/2 st röd chili i små tärningar
- 1 msk soja
- 5 st champinjoner som är skivade
- glasnudlar (som kokas enligt anvisningar)
sallad:
- romansallad
- körsbärstomater
- rödlök
- 1/2 msk honung
- 0,5 msk limejuice
- 1 krm sesamolja eller vanliga olja
- 0,5 msk soja
- Koka ihop kycklingfond, schalottenlök, sweet chili, oystersås och citronsaft.
- Red av med maizena och smaka av med salt och peppar.
- Stek räkorna i lite olja, slå på såsen och koka ihop tills det blir simmigt.
- Strimla moroten och skär champinjonerna tunt och tärna chilin fint.
- Blanda soja, honung, limejuice, sesamolja samt salt och peppar.
- Vänd grönsakerna i dressingen.
- mixa allt till basilikasåsen
- Dela salladen, tomaterna och skiva rödlöken, blanda dressingen (honung, lime sesamolja, soja) över och tillsätt morötterna och champinjonerna.
Basilikasås
- 1 dl kesella eller Kvarg
- 2 msk färsk basilika
- 1-2 vitlöksklyftor pressade
- liten bit purjo strimlad
- salt, peppar
Mixa allt i basilika kvag såsen
gud sååå gott, det skulle jag vilja ha 🙂 Kul m ny blogg, fin 🙂 lycka till. hoppas vi ses snart, massa kramar
Hej fina Lina Vad gullig du är, det var så länge sedan vi sågs hoppas vi syns snart =) fin mage du har så kul med en liten bebis =)
Kramis på dig fina du =)
Ser och låter gott 🙂