Gjorde en god middag och räkorna vart heta, men basilika såsen och salladen gjorde att det vart dom rätta smakerna syrligheten och starkheten blir bra kombination
- räkor ca 500 g
- 1 msk hot chili (jag använda smbal olek på flaska)
- 1 dl kycklingfond
- 2 msk strimlad schalottenlök
- 1 1/2 msk sweet chili
- 1 msk oystersås
- 0,5 msk citronsaft
- 2 msk maizena
- salt, peppar
- 1 st strimlad morot
- 1/2 st röd chili i små tärningar
- 1 msk soja
- 5 st champinjoner som är skivade
- glasnudlar (som kokas enligt anvisningar)
sallad:
- romansallad
- körsbärstomater
- rödlök
- 1/2 msk honung
- 0,5 msk limejuice
- 1 krm sesamolja eller vanliga olja
- 0,5 msk soja
- Koka ihop kycklingfond, schalottenlök, sweet chili, oystersås och citronsaft.
- Red av med maizena och smaka av med salt och peppar.
- Stek räkorna i lite olja, slå på såsen och koka ihop tills det blir simmigt.
- Strimla moroten och skär champinjonerna tunt och tärna chilin fint.
- Blanda soja, honung, limejuice, sesamolja samt salt och peppar.
- Vänd grönsakerna i dressingen.
- mixa allt till basilikasåsen
- Dela salladen, tomaterna och skiva rödlöken, blanda dressingen (honung, lime sesamolja, soja) över och tillsätt morötterna och champinjonerna.
Basilikasås
- 1 dl kesella eller Kvarg
- 2 msk färsk basilika
- 1-2 vitlöksklyftor pressade
- liten bit purjo strimlad
- salt, peppar
Mixa allt i basilika kvag såsen
Ser och låter gott 🙂
gud sååå gott, det skulle jag vilja ha 🙂 Kul m ny blogg, fin 🙂 lycka till. hoppas vi ses snart, massa kramar
Hej fina Lina Vad gullig du är, det var så länge sedan vi sågs hoppas vi syns snart =) fin mage du har så kul med en liten bebis =)
Kramis på dig fina du =)