LifestylebyJessica

Heta räkor med glasnudlar och basilikasås

Gjorde en god middag och räkorna vart heta, men basilika såsen och salladen gjorde att det vart dom rätta smakerna syrligheten och starkheten blir bra kombination

030

037

  • räkor ca 500 g
  • 1 msk hot chili (jag använda smbal olek på flaska)
  • 1 dl kycklingfond
  • 2 msk strimlad schalottenlök
  • 1 1/2 msk sweet chili
  • 1 msk oystersås
  • 0,5 msk citronsaft
  • 2 msk maizena
  • salt, peppar
  • 1 st strimlad morot
  • 1/2 st röd chili i små tärningar
  • 1 msk soja
  • 5 st champinjoner som är skivade
  • glasnudlar (som kokas enligt anvisningar)

sallad:

  • romansallad
  • körsbärstomater
  • rödlök
  • 1/2 msk honung
  • 0,5 msk limejuice
  • 1 krm sesamolja eller vanliga olja
  • 0,5 msk soja
  1. Koka ihop kycklingfond, schalottenlök, sweet chili, oystersås och citronsaft.
  2. Red av med maizena och smaka av med salt och peppar.
  3. Stek räkorna i lite olja, slå på såsen och koka ihop tills det blir simmigt.
  4. Strimla moroten och skär champinjonerna tunt och  tärna chilin fint.
  5. Blanda soja, honung, limejuice, sesamolja samt salt och peppar.
  6. Vänd grönsakerna i dressingen.
  7. mixa allt till basilikasåsen
  8. Dela salladen, tomaterna och skiva rödlöken, blanda dressingen (honung, lime sesamolja, soja) över och tillsätt morötterna och champinjonerna.

Basilikasås

  • 1 dl  kesella eller Kvarg
  • 2 msk färsk basilika
  • 1-2 vitlöksklyftor pressade
  • liten bit purjo strimlad
  • salt, peppar

Mixa allt i basilika kvag såsen

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats