cheesecake med daim marabou choklad
Här kommer ett gott recept på en god variant på cheesecake:
ca 12 bitar
Till botten:
15 digestrivkex
1/2 dl socker
125 g smör (lite extra smör till formen)
Till fyllning:
4 ägg
400 g Philadelphiaost jag hade bara 200 g men tillsatte crème fraschie 34% ca 1 1/2 dl
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 100 g marabou choklad/daim kaka (krossa den i småbitar)
Till topping:
2 dl crème fraschie
1 msk socker
1 tsk vaniljsocker
Till Garnering: färska hallon och färska blåbär
Gör så här :
Sätt ugnen på 175 grader, smörj en springform, 24 cm i diameter, med smält smör.
Krossa kexen i en mixer (jag använde mixerstav, tillsätt socker smält smör. Häll upp smulorna i formenoch tryck till dem med fingrarna eller baksidan av en sked. Sätt in formen i ugnen 15 min.
Vispa hastigt ihop ägg, Philadelphiaost , socker och vaniljsocker med elvisp till en jämn smet. Vänd ner den krossade chokladen i smeten och häll upp smeten i formen.
Baka i ugnen på nedersta gallret i 175 grader 30-35 min, tag ut kakan och låt den svalna i 5 min.
Blanda crème fraschie, socker och vaniljsocker. Bred ut över kakan och sätt tillbaka i ugnen 5 min på nedersta gallret. Ta ut kakan, låt den svalna och sätt sedan in den i kylen tills den stelnat. Det tar ett par timmar. Garnera kakan med blåbär och hallon .
Man kan ju fylla cheesecaken med vad man vill man kan ju vända ner blåbär, annan typ av choklad kokos m.m.
Lyxen är att få plocka sina egna hallon