LifestylebyJessica

cheesecake med daim marabou choklad

131 123
Här kommer ett gott recept på en god variant på cheesecake:
ca 12 bitar
Till botten:
15 digestrivkex
1/2 dl socker
125 g smör (lite extra smör till formen)
Till fyllning:
4 ägg
400 g Philadelphiaost jag hade bara 200 g men tillsatte crème fraschie 34% ca 1 1/2 dl
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 100 g marabou choklad/daim kaka (krossa den i småbitar)
Till topping:
2 dl crème fraschie
1 msk socker
1 tsk vaniljsocker
Till Garnering: färska hallon och färska blåbär
Gör så här :
Sätt ugnen på 175 grader, smörj en springform, 24 cm i diameter, med smält smör.
Krossa kexen i en mixer (jag använde mixerstav, tillsätt socker smält smör. Häll upp smulorna i formenoch tryck till dem med fingrarna eller baksidan av en sked. Sätt in formen i ugnen 15 min.
Vispa hastigt ihop ägg, Philadelphiaost , socker och vaniljsocker med elvisp till en jämn smet. Vänd ner den krossade chokladen i smeten och häll upp smeten i formen.
Baka i ugnen på nedersta gallret i 175 grader 30-35 min, tag ut kakan och låt den svalna i 5 min.
Blanda crème fraschie, socker och vaniljsocker. Bred ut över kakan och sätt tillbaka i ugnen 5 min på nedersta gallret. Ta ut kakan, låt den svalna och sätt sedan in den i kylen tills den stelnat. Det tar ett par timmar. Garnera kakan med blåbär och hallon .
Man kan ju fylla cheesecaken med vad man vill man kan ju vända ner blåbär, annan typ av choklad kokos m.m.
 
Lyxen är att få plocka sina egna hallon
015
016019

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats