LifestylebyJessica

Veckans fisk

Gårdagens middag vart en god fiskrätt och hela familjen åt massor,
Gjorde efter ett recept som jag fick hemskickat med matleverans från Mathem då jag beställde Testelines ekologiska matkasse så nöjd med den förresten.
Men här kommer recept gjorde dock om det lite på frasig koljafilé
800 g kolja
salt och svartpeppar
2 dl rågmjöl (jag använde det från Ramlösakvarn)
1 dl panko ströbröd eller vanligt ströbröd går också bra.
1 gullök alternativ purojlök
1 morot
potatis
smör
koriander
champinjoner
picklad rödlök (rödlök, socker och vinäger) blandas och låt stå en stund
Gör så här: Sätt ugn på 200 grader.
Skala och koka potatisen
Dela löken, morötterna lägg dem i en ugnsfast form. Salta och peppra efter smak ringla över olivolja in i ugnen ca 15- 20 min.
Skär koljafileérna i portionsbitar. Salta och peppra varje filé. Lägg mjöl på en tallrik och vänd fileérna i mjölet.
Hetta upp smör och olja i en stekpanna (jag använde rikligt med smör) och stek koljafileérna på medelhög värme ca 2-3 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg dem på ett fat och torka rent pannan. Smält smöret i stekpannan. Låt stå  och puttra tills det antar en gyllenbrun färg och får en nötaktig doft. Häll över smöret i en skål.
Stek champinjonerna i stekpannan, servera allt på en tallrik med färsk koriander. Den picklade rödlöken passar utmärkt till då den ger lite syra till fisken.
 
080 081 078 082
Ramlösa Kvarn Rustique rågmjöl (fick i min smakbox för en tid sedan)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats