Bästa bakplåtspappret hittar man hos Toppitssverige
Hej,
Så enkelt natt jäst bröd jag gjorde.
Kommer försöka göra det så ofta jag kan
Det behövdes inte så mycket jäst heller och ändå blev brödet så fluffigt.
Recept::
1/8 av ett paket jäst
4 dl kallt vatten
1,5 tsk salt
3 msk solrosolja
1 msk honung
1 dl havregryn ( 1/2 dl till topping )
8,5 dl vetemjöl special eller vanligt vetemjöl
Gör så här:
Lägg jäst i en stor bunke som man smular ner i. Rör ner salt vatten, olja och honung, havregryn och mjöl.
Rör om med slev. Degen ska vara lös och kletig.
Sätt platsfolie på bunken och låt jäsa över natten i rumstemp.
På morgonen sätt ugnen på 250 grader. Klä en form med bakplåtspapper. Häll ner degen i formen. Strö över havregryn och klappa lite lätt så dom fastnar.. In med brödet i ugnen i ca 20 min.
Senaste kommentarer