LifestylebyJessica

Lista på mat som inte bör förvaras i kylen

Vissa matvaror håller sig bättre i rumstempererat och detta är en lista som jag hittade på mat varor man aldrig ska ha i kylen !

Löken mår bäst av att stå i rumstemperatur.  gärna lite mörkare, fast hart man delat en lök och ska spara andra halvan då mår den bäst av att vara i kylskåpet.

Avokado är det alltid svårt att hitta den perfekta avokadon och lyckan är fulländad när man lyckas fånga den just mogna perfekta avokadon med sin hand. Är den inte mogen när man köper den är det bäst att den inte är i kylskåpet då det förhindrar avokadons mognad. Men ska man inte äta den på ett tag då kan det ju vara bra att förvara den i kylskåpet då håller den längre.

Ägg förlorar smak och arom om dom förvaras i kylen det visar en forskning av ägg, så vill man äta goda ägg förvara dem i rumstemperatur

Nu är detta frö knäcke bröd som är glutenfritt (var en av produkterna i smakbox tillsammans)  men det ska så klart inte förvaras i kylskåpet. Även rågbröd som kanske inte är det roligaste brödet man kan äta då det är torrt och hårt men det mår bäst och hållbarheten blir bättre om det förvaras i rumstemperatur

Tomater kan man göra mycket gott med och förvara dom inte i kylen då den kalla luften i kylen gör att det stoppar mognaden och tomaten förlorar sin smak
Gurka är känslig för både höga och låga temperaturer. Den kan lätt bli vattnig och mjuk i kylskåpet, men den ska heller inte förvaras i varmare temperatur än 10 plusgrader, Ska man ha den i kylen ska den förvaras i plastpåse

Ketchup innehåller syror och socker som gör den hållbar nästan hur länge som helst.

Alla form av citrusfrukter mår bäst av rumstemperatur. Dom mognar bättre och kylan kan skada skalet och då möglar det lättare

Morötter bör inte heller förvaras i kylen. Kalla temperaturer kan göra att dom börjar ruttna och vattenfyllda. Dom gillar inte heller solljus, eftersom att dom är vana att vara under mark

 
Marmelad och sylt som man köper är fullproppade med socker och konserveringsmedel, därför finns det ingen anledning att förvara dom i kylskåpet.
Bananer EKO Hel Låda ca 18kg Klass1      
Bilder på banan och melon är lånad från Mathem 
Bananer trivs bäst i rumstemp då om den utsätts för mycket kyla blir brun och ruttnar fortare och dessutom kortar hållbarhet än om banan inte är i kylen blir den sötare och mjukare.
Meloner: Så länge du inte skurit i melonen så går den lika gärna ha den i rumstemperatur. Forskning visar att du bevarar melonens näringsämnen och antioxidanter då
 

Vitlök mår bäst av att vara i en vitlöksgömma (en burk med små håll i med ett lock ) då får den andas bra och det mörker den behöver. I kylskåpet så gör den att den mognar och växer och det kan bli en grön kvist på den.

Honung som står i rumstemperatur är mycket lättare att använda och bred ut än om den står i kylan så
riskerar du att honungen kristalliseras och den blir hård och svår att använda.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats