LifestylebyJessica

Att byta ut sötsaker mot något med mindre socker

Just nu blir det massa tjat om sötsaker, träning med det är ju för just nu är jag inne på att nå mina mål och måste göra allt för att komma dit. Om man är sötsugen så kan det vara svårt att motstå men om det verkligen krisar så finns det ju alternativ till mindre socker som faktiskt är lika gott.
Är så vansinnigt förtjust i choklad och svårt att motstå. Har hittat några favoriter bland mörk choklad från Lindt.
Så när barnen fikar på kokosboll så fikar jag på att titta på =)
 

När vi var i Dalarna hade jag med mig Delicato mörk chokladboll ( var med i smakbox tillsammans) och det fikade F och N på (även jag och kan säga att dom var förtjusande goda )

Tänker att på helgen får man unna sig lite såklart som belöning att man tränat hårt i veckan.
Och slängde ihop en lite nyttigare kladdkaka.
Jag delade receptet på hälften och gjorde halva satsen
4 ägg
240 g mörkchkolad, utan tillsatt socker
150 g smör
2 dl grädde 1/2 tsk vaniljpulver
lite sötningsmedel (använde sötströ)
ugn 175 grader
Smält smöret tillsammans med choklad försiktigt. Rör noga ner ägg, grädde, vanilj och ev sötningsmedel.
Lägg smeten i en form. grädda mitten av ugnen ca 20-25 grader. Det ska vara kladdigt i mitten.
Låt svalna, servera med grädde och bär

Såg nu när jag kollade att jag missade ha i äggen =) där av vart den lite konstig i konsistensen

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats