LifestylebyJessica

Baka glutenfritt

Har testat att baka mjölmix glutenfritt från Finax och det blir precis som vanligt bröd.Det är ett basmjöl som ersätter vanligt vetemjöl.  Det blir saftigt och luftigt och jätte gott. Passar lika bra till bullar och mjuka kakor. eftersom mixen är osockrad fungerar den också bra i matlagning ex pizzadeg, pajdegar, panering och såser.
Jag använde mig av min ny inköpta Lekué bakskål som man gör smeten i, man jäser degen i den och bakar i den i ugnen, hur bra och smart som helst, varför har man inte köpt den tidigare. man hittar bak/degskålen i Kitchnbutikerna, på kitchnsveriges facebook sida hittar man en video om Breadmaker
Mjölmixen fick jag i min senaste Smakbox Nyavanor.
Så enkelt och lätt att baka här kommer receptet:
25 g jäst
4 dl fingervarmt vatten
1- 1 1/2 tsk salt
450 g finax glutenfri mjölmix (ca 7,5 dl)

  1. Lös upp jästen i det fingervarma vattnet.
  2. Tillsätt övriga ingredienserna (väg gärna eftersom glutenfritt mjöl lätt packas samman)
  3. Vispa degen kraftigt (jag blandade samman allt i bakskålen) med maskin i ca 5 min
  4. Häll smeten i en smord avlång form  ca 1,5 l
  5. Låt brödet jäsa underbakduk ca 35 min
  6. grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader 25 min

 
281 278 282 283 289
 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats