Header Image

LifestylebyJessica

Hej och välkommen till mitt nya hem på Vimedbarn.se!

Picklad rödlök till en god kyckling rätt

Publicerad,

Snabb och enkel matlagning på vardagarna blir det alltid Hittade ett gott recept som sverigesmäster kock Catarina könig gjort. Gott och enkelt
074
4 kycklingfileér, stora
1 rödpaprika
1 gul paprika
300 g champinjoner
4 dl vispgrädde
2 dl thai sweet chili sås
(i tsk sambal oelek) kan uteslutas jag hade det vid servering på tallriken
1/2 -1 msk torkad oregano
hade även koriander till serveringen
ugn på 190 grader
Strimla kycklingfileérna i mindre bitar salta och peppra.
Finstrimla paprikorna och skiva champinjonerna tunt.
Bryn på kycklingen snabbt runt om och lägg upp i en ugnsäkerform.
Stek paprikabitarna i smör och ha i skivade champinjonerna och låt vattnet dunsta av från dom tillsätt oregano, salta och peppra. När vätska kokat bort helt , häll över röran på de brynta kycklingbitarna.
Vispa upp grädde men handvisp så det blir lite bubbligt. Häll i sweet chilisås, sambal och smaka av med salt. Häll såsen över kycklingen, paprikan och champinjonerna. Ställ in i ugnen  på 25-30 min tills det blir gyllenfärg på toppen. kolla så att klycklingarna är färdiga. . Servera med ris, pasta eller nudlar till. Jag hade även picklad rödlök, det blev så gott med lite syrligt till.
073
072
Det fina ugns fatet kommer från gerbera design 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *