Picklad rödlök till en god kyckling rätt
Snabb och enkel matlagning på vardagarna blir det alltid Hittade ett gott recept som sverigesmäster kock Catarina könig gjort. Gott och enkelt
4 kycklingfileér, stora
1 rödpaprika
1 gul paprika
300 g champinjoner
4 dl vispgrädde
2 dl thai sweet chili sås
(i tsk sambal oelek) kan uteslutas jag hade det vid servering på tallriken
1/2 -1 msk torkad oregano
hade även koriander till serveringen
ugn på 190 grader
Strimla kycklingfileérna i mindre bitar salta och peppra.
Finstrimla paprikorna och skiva champinjonerna tunt.
Bryn på kycklingen snabbt runt om och lägg upp i en ugnsäkerform.
Stek paprikabitarna i smör och ha i skivade champinjonerna och låt vattnet dunsta av från dom tillsätt oregano, salta och peppra. När vätska kokat bort helt , häll över röran på de brynta kycklingbitarna.
Vispa upp grädde men handvisp så det blir lite bubbligt. Häll i sweet chilisås, sambal och smaka av med salt. Häll såsen över kycklingen, paprikan och champinjonerna. Ställ in i ugnen på 25-30 min tills det blir gyllenfärg på toppen. kolla så att klycklingarna är färdiga. . Servera med ris, pasta eller nudlar till. Jag hade även picklad rödlök, det blev så gott med lite syrligt till.
Det fina ugns fatet kommer från gerbera design