Kyckling file med Dragonsås och parmesan potatismos
Kvällen middag slängde jag ihop och det vart jätte gott. Jag tog lite vad jag hade i kylen, resultatet vart
Kyckling filé med dragonsås, parmesan potatismos
500 g kyckling (jag hade fryst kycklingfilé som hade tinat)
en god krydda (som jag använder till souvlaki ) köpte den på Kreta för några år sedan
Potatismos:
potatis 15 st beror på storleken
smör 2 msk
grädde (en skvätt)
mjölk (en skvätt)
riven parmesanost
Koka potatis mjuk, häll av vattnet. Mosa potatisen i potatis press, blanda ner smör, mjölk, grädde och salt peppar, riv ner permanens ost och blanda om.
Dragonsås:
Där blandande jag bara ner lite vet inte exakta måtten på allt utan smakade av hela tiden.
Grädde ca 4 dl
en skvätt balsamico creme, en skvätt balsamvinäger tänk på att inte ta för mycket det ska inte ta över smaken)
ca 1/2 msk honung
1-2 msk grönsaksfond Touch of taste Bong
2msk smör
torkad dragon 1-2 tsk
Blanda i hop allt och låt koka samman, smaka av och tillsätt mer av något om det skulle behövas, sedan
smaka av med salt och peppar och red av med maizena mjöl
Severade smör stekta champinjoner och körsbärstomater och koriander till
Såsen syns knappt men den är där och vart så god till kycklingen och moset