alla helgon helgen
Denna helg kom lika fort som den tog slut. I morgon börjar en ny vecka med nya tag och utmaningar.
Igår lördag var vi förbi Bromma kyrka vi åker alltid dit och till Davids mormor grav och vi tänder massa ljus i minneslunden. Så fint och vackert och så gick vi in i kyrkan och den är så vacker och rofylld, det är något speciellt med kyrkor och speciellt den kyrkan.
väl hemma igen åt vi en god middag, och tittade på Tv.
vart alkoholfritt ekologiskt bubbel i glaset God dryck no 1 Visst är ice jacket fin den kommer från Dagmar.
Brickan är från Dixie
Det var kallt ute så min fina värmande rosa poncho i kashmir från Linebyevany passade perfekt då kylan kryper långt in på skinnet. Ponchon har blivit en favorit som jag använder ofta.
Hade även på mig mitt nya fina armband från Lizetteofsweden
Himlen är fullt av fina änglar, saknaden är stor
Vart så¨dåliga bilder då det var så mörkt
Filippa och Nellie pussar på gammel-mormor Evas grav
Nellie i sitt nya fina nattlinne från moster Therese
När barnen var nattade så dukade jag med nya duken från gerberadesign
Gjorde olika tillbehör till Wienerschnitzeln: picklad rödlök, colwslaw, inlagd rättika , skålarna kommer från Gerbera, brickan kommer från Dixie (brickan heter vänninor)
Gjorde klyftpotatis, vitlökssmör och rev parmesanost uppe på wienerschnitzeln
När vi gick ut från kyrkan fick alla en skyddsängel hur gulligt är inte det, och passande då man ska ha reflex i mörkret tänk på det för du syns inte annars.
Idag har vi inte gjort ett smak bara varit hemma, jag och Maria tog en joggingtur i snövädret, skönt att börja ta tag i det igen.
Till middag vart det god kalkonmiddag vi brukar alltid äta det vid thanksgiving men får se om det blir en gång till, (thanksgiving är alltid i slutet av nov)
God vart min kalkon varje fall, barnen hann inte äta av den då det dröjde så länge i ugnen men det blir det till middag imorgon med.
Denna goda raspolja Krav- från Gunnarshögs gård använde jag till dagens matlagning (fick med den i min senaste smakbox) Det är en kallpressad olja gjord på höstraps från Gunnarshögs gård i skåne. Att den är kallpressad innebär att temperaturen vid pressning inte överstiger 35 grader. Kallpressningen och raspsens årslänga tillväxt lyfter fram det nyttiga och goda i oljan. Den passar till både varm och kall matlagning. En ny favorit i mitt kök.
Fyllde min kalkon med detta
Hade ingen färs ingefära hemma men räddningen var detta ingefära pulver
In i ugnen och 3 h senare så var den klar, öste var 15 min
Råraka med kalixlöjrom till förrätt
Hittade min farmors serverings bestick i lådan var perfekt att skära kalkonen med
Lägger ut recept om min kalkon middag i ett annat inlägg
Gjorde äppelpaj på bland annat Glutenfri Urkraft granola finax fick med den i min smakbox kul att testa nya smaker och produkter (gillar även att man kan använda dom på olika sätt experimentera lite )
serverade med vaniljsås till