Choklad Biscotti
Något som både är enkelt och håller om man har dem i en burk är Choklad Biscotti.
Det är italienska små kakor ska egentligen vara mandel i men eftersom jag inte tål det hoppade jag det)
7,5 dl vetemjöl
2,5 dl socker
1 tsk bakpulver
3 ägg (jag hade ett extra ägg)
90 g mörk choklad
äggvita till pensling
Blanda mjöl, socker och bakpulver i en bunke och sedan äggen ett i taget.
Vänd därefter den grov hackade chokladen. Forma degen till 2 rullar, läggpå en plåt med bakplåtspapper och pensla med äggvita.
Ställ in dem i kylen i 1 timme och grädda därefter i 180 grader i ca 25 min. Låt rullarna svalna en liten stund och skär dem därefter i skivor. Grädda de uppskurna kakorna i 150 grader i 30-40 min till de är spröda och lätt gyllenbruna. Låt den färdiga biscottin svalna och låt förvara i en tättslutande kakburk.