Starta dagen med en stadig frukost
Det bästa med helger när man är ledig och man inte ska göra något är att starta dagen med en god och lång frukost.
Filippa och Nellie tycker också det är mysigt då i veckorna äter dom frukost på förskolan.
Jätte goda frasiga havre ringar med blåbär dom är ekologiska. Flingorna har ekologisk havre från västergötland som bas. Havren kommer max 10 mil från kvarnen så mer klimatsmart än så kan det knappast bli. Blåbären är ekologiska. Ringarna håller sig krispiga längre i mjölk, fil eller yoghurt och har bra storlek även för mindre barn, 90% fullkorn och utan tillsatt socker.
Brukar inte gilla marmelad på smörgås men denna lilla söta burk åkte fram på frukost bordet, 100% naturliga råvaror och riktigt socker enligt traditionellt franskt recept görs Bonne Mamans Aprikosmarmelad är en klassiker på smörgåsen och till scones eller som tillbehör till en god yoghurt eller ostbricka.
Vad är inte godare än ett gott glas äppelmust. Jag kan ju aldrig äta ett äpple rakt av för är ju allergisk men dricka äppelmust det kan jag, är glad för det då just den här från Kiviksmusteri smakar så gott. som att dricka ett äpple. Must är helt enkelt den råsaft man får fram när äpple pressas, ingenting annat. Alla äpplen plockas för hand och kommer från odlingar på Österlen och Vånga. Så mera naturligare kan det inte bli. Man hittar åretsskörd Äppelmust i välsorterad mataffärer
I min smakbox nya vanor så var det en plast behållare med som man kan ställa yoghurten i (Yoghurthållare) så man får ut det sista i den, hur smart som helst, har alltid problem med att få ut det sista men nu kommer denna användas flitigt och man minskar dessutom matsvinnet. Man ställer bara yoghurten upp och ner !