Räkor med pasta
Hej,
Nu ska jag bjuda på ett recept som är så gott och enkelt att få ihop.
Jag har gjort på vanliga räkor , scampi eller lax.
4 pers.
valfri pasta jag använde bandpasta (koka enligt anvisningarna )
1 msk salt
1/2 dl olivolja
1 cm hackad chili i någon form (grön, gul el röd)
1 vitlöksklyfta (jag brukar ha 2 st totalt)
ca 6 st champinjoner ( beror på hur stora dom är )
räkor 500 g skalade (eller vad man väljer att ha som ingrediens)
2 inlagda kronärtskockshjärtan i olja som man delar i minder bitar
1/2 dl vitt vin
100 g körsbärstomater, delade på mitten
4 dl vispgrädde
1 citrin
en näve rivenparmensanost
basilikablad
smör 20 g
Gör så här:
Pastan ska kokas enligt anvisning på förpackningen.
Häll salt i en torr, varm stekpanna och låt stå i 10 s till saltet blivit varmt.
Häll i olivolja så att ytan är helt täckt. Sänk värmen och lägg i hackad chili och vitlök. har man Gör man rätten med scampi eller lax så ska dom ner i pannan nu.
Låt puttra några sekunder på låg värme. Dela champinjonerna i mindre bitar. Stek med i pannan.
Stek samman. Häll i vinet och tomaterna tomaterna ska gå lite sönder fast inte mosas. Ha i kronärtskockorna.
Man kan lägga på ett lock en stund. Ta bort locket, häll på grädden och låt puttra ihop en stund.
Sänk värmen till hälften och låt koka ihop ytterligare 1 min. Tillsätt räkorna och saften av citron.
Tillsätt parmesanost, smör och basilika rör i hop allt.
Man kan blanda i hop allt med pastan eller ha dom var för sig.
Servera med toppa basilikablad och parmesanost.