Blåbärs paj
Paj i alla dess former och smaker är så gott och enkelt att göra, blåbärspaj är en favorit.
Tänkte om vi åker ut i skogen något nu när jag har semester igen så ska vi plocka blåbär.
Blåbär, 1, 1/2 dl mjöl, 2 msk socker, 100 g smör, ca 1 1/2 dl havregryn,
Blanda ihop allt i en bunke. Häll blåbären i en paj form strö över socker på blåbären sedan smula degen uppe på. In i ugnen 225 grader i ca 15 -20 min
servera med en kall vaniljsås.
Ett mjöl som är gott är mjölet från Ramlösa Kvarn. I serien Patis är siktat kärnvetemjöl och man får samma resultat som proffsbagare när man bakar småkakor, saftiga muffins, tarte, pajer och andra frestelser. Mjölet är siktat kärnvetemjöl och görs av stärkelserikt svenskt höstvete. Det har låg glutenhalt, vilket bidrar till srödhetenoch luftigheten för kakor och bullar.
En god dryck till är alltid gott jag gillar den kolsyrade äppeldryck- Appletiser, 100% bubblande apptetiser som har en elegant utsökt smak och passar alla tillfällen.